производство на биодизел & Биодизелът преобразуване

Hielscher's Ultrasonic 32MMGY Biodiesel ReactorКогато произвеждате биодизел, кинетиката на бавната реакция и лошият масов трансфер намаляват капацитета на инсталацията за биодизел, както и добива и качеството на биодизела. Hielscher ултразвукови реактори подобряват кинетиката на трансестерификация значително. Поради това за преработката на биодизел са необходими по-нисък излишък на метанол и по-малко катализатор.

Биодизелът обикновено се произвежда в партидни реактори, като се използва топлина и механично смесване като входяща енергия. Ултразвукова cavitational смесване е ефективна алтернатива за постигане на по-добро смесване в търговската биодизел обработка. Ултразвукова кавитация осигурява необходимата енергия за активиране на промишлени биодизел трансестерификация.

 

В това видео урок ви запознаваме с науката за това как ултразвуковите реактори за биодизел значително подобряват производството на биодизел. Hielscher ултразвукови биодизел реактори са установени като мощен инструмент за подобряване на процеса на производство на биодизел, и в този урок, ние се рови в принципа на работа зад него и показват различни ултразвукови настройки за всеки производствен мащаб. Подобрете ефективността и рентабилността на производството на биодизел и произвеждайте по-високи добиви на висококачествен биодизел в рамките на бързо преобразуване. В същото време ултразвуковите реактори за биодизел позволяват използването на бедни масла като отпадъчни растителни масла или отработени мазнини за готвене и спомагат за спестяване на метанол и катализатор, допринасяйки за екологично и устойчиво производство на биодизел.

Производство на биодизел с помощта на Hielscher sonoreactors за по-голям добив, по-високо качество & капацитет

Миниатюра на видео

 

Искане на информация




Забележете нашите Правила за поверителност,


3x UIP1000hdT ultrasonicators за високоефективна биодизелова трансестерификация с помощта на отпадъчни растителни масла, лой или други масла.

Ултразвуковото смесване подобрява скоростта на превръщане на биодизела, увеличава добива и спестява излишния метанол и катализатор.

Ултразвуково подобрена трансестерификация на биодизел

Производството на биодизел обикновено включва химическа реакция, наречена трансестерификация, при която триглицеридите (като растително масло, животински мазнини, отработени масла за готвене) реагират с алкохол (като метанол) в присъствието на катализатор за производство на биодизел (метилови естери на мастни киселини) и глицерол. Ултразвуковите реактори могат да се използват за подобряване на процеса на трансестерификация по няколко начина, което води до няколко предимства:

  • Подобрено смесване: Ултразвуковите вълни могат да създадат кавитационни мехурчета, които се сриват бурно, причинявайки интензивно смесване и разбъркване на реакционната смес. Това води до по-добър контакт между реагентите и катализатора, което води до по-бърза и по-пълна трансестерификация.
  • Кинетика на ускорената реакция: Високоенергийните условия, генерирани от ултразвукови вълни, могат да активират реакцията, увеличавайки скоростта на реакцията и намалявайки времето за реакция, необходимо за достигане на дадено ниво на преобразуване. Това може да доведе до по-високи добиви и по-ниски разходи.
  • Намалено използване на катализатора: Ултразвуковите реактори могат да подобрят ефективността на използването на катализатора, като осигурят по-активни места за реакцията. Това означава, че е необходим по-малко катализатор, за да се постигне същото ниво на преобразуване, намалявайки разходите и въздействието върху околната среда.
  • Подобрено качество на продукта: Ултразвуковите реактори могат да произвеждат биодизел с по-ниско съдържание на свободни мастни киселини, по-висока чистота и по-добри свойства на студения поток. Това се дължи на подобреното смесване и по-бързата кинетика на реакцията, които свеждат до минимум образуването на нежелани странични продукти и примеси.

Тези предимства на ултразвукова обработка на биодизел правят използването на ултразвуков реактор настройка високо икономично, тъй като използването на ултразвукови реактори значително подобрява ефективността, скоростта и качеството на биодизел трансестерификация. Това означава в обобщение, че ултразвук превръща трансестерификацията в по-икономически и екологично устойчив процес.

Проблеми на конвенционалното смесване на биодизел: Конвенционалната реакция на естерификация при обработката на партидите има тенденция да бъде бавна, а фазовото разделяне на глицерина отнема много време, често отнема 5 часа или повече.
 
Ултразвуковите реактори ви помагат да ускорите процеса на биодизел и едновременно с това да увеличите добива и качеството на биодизела при по-ниски разходи за обработка!
 

Ултразвуков реактор Hielscher за биодизелова трансестерификация с превъзходна ефективност на процеса

Индустриален клас ultrasonicator UIP2000hdT с поточна клетка FC2T500k за инлайн биодизелова естерификация и трансестерификация.

 

Предимствата на ултразвукова биодизел трансестерификация

  • По-високи добиви на биодизел поради подобреното смесване
  • Повишено качество на биодизела
  • Използвайте дори най-бедното масло като суровина
  • Непрекъсната вградена обработка
  • По-малко метанол
  • По-малко Catalyst
  • Спестяване на време поради високоскоростно преобразуване
  • пестене на енергия
  • проста и безопасна експлоатация
  • Здравина и ниска поддръжка
  • Висока производителност: 24/7 работа при пълно натоварване
В Тулса Биофуелс_мануфактурер

"Ние сме много удовлетворени от оборудване и обслужване Hielscher и имаме намерение включително ултразвук технология Hielscher във всички наши бъдещи начинания."
 
Тод Стивънс, Тулса биогоривата

Ултразвук за производство на биодизел

Биодизелът често се произвежда в партидни реактори. Ултразвуковото преобразуване на биодизел позволява непрекъсната вградена обработка. Ultrasonication може да постигне добив на биодизел над 99%. Ултразвуковите реактори намаляват времето за обработка от конвенционалната 1 до 4 часова партидна обработка до по-малко от 30 секунди. По-важното е, ултразвук намалява времето за разделяне от 5 до 10 часа (използвайки конвенционална възбуда) до по-малко от 60 минути. Ултразвукът също помага да се намали до количеството катализатор, необходимо с до 50%, поради повишената химическа активност при наличие на кавитация. При използване на ултразвук количеството на излишния метанол изисква се намалява също. Друга полза е произтичащото от това повишаване на чистотата на глицерина.
 
Ултразвуково производство на биодизел стъпка по стъпка:

  1. растително масло или животинска мазнина се смесва с метанол (което прави метилови естери) или етанол (за етилови естери) и натриев или калиев метоксид или хидроксид
  2. сместа се нагрява, например при температури между 45 и 65degC
  3. нагрятата смес се обработва с ултразвук инлайн за 5 до 15 секунди
  4. глицерин отпадне или се отделя с помощта на центрофуги
  5. преобразуваната биодизел се промива с вода

 
Най-често ултразвукът се извършва при повишено налягане (1 до 3bar, манометрично налягане) с помощта на захранваща помпа и регулируем клапан за обратно налягане до клетката на потока.

Промишленото преобразуване на биодизел не се нуждае от много ултразвукова енергия. Действителното изискване за енергия може да се определи в настолна скала, като се използва например ултразвуков процесор с мощност 1kW като UIP1000hdT. Всички резултати от такива изпитвания на пейка могат да бъдат мащабирани линейно и без никакви проблеми. Ако е необходимо, ATEX-сертифицирани ултразвукови устройства са на разположение, като например UIP1000-Exd,

Hielscher доставя промишлено ултразвуково оборудване за обработка на биодизел в световен мащаб. С ултразвукови процесори с мощност до 16kW на едно устройство, няма ограничение в размера на инсталацията за биодизел или капацитета за преработка.

Разходите за производство на биодизел Ултразвукова

(Натисни за по-голям размер!) Общата енергийна ефективност е важно, когато правите биодизел. Ефективността описва как много от мощността се предава от щепсела в масло / метанол микс. Нашите ултразвукови реактори имат обща ефективност над 80%.Ultrasonication е ефективно средство за увеличаване на скоростта на реакция и скоростта на преобразуване в търговското производство на биодизел. Ултразвуковите разходи за обработка са резултат главно от инвестицията за ултразвуково оборудване, разходи за комунални услуги и поддръжка. Изключителната енергийна ефективност на Hielscher ultrasonicators помага да се намалят разходите за комунални услуги и по този начин да се направи този процес още по-зелен. Получените разходи за ултразвук варират между 0.1ct и 1.0ct на литър (0.4ct до 1.9ct / галон), когато се използва в търговски мащаб.
Прочетете повече за ефективността на процеса и икономическите ползи от производството на ултразвуков биодизел!
 

Намалете енергийните изисквания на вашия биодизелов процес с ултразвуково смесване!

Ултразвуковото смесване намалява специфичната консумация на енергия inbiodiesel производство надмин хидродинамично магнитно смесване и високо срязване смесители далеч.

 

Малък мащаб ултразвукова настройка на биодизел

Ultrasonication може да се използва за превръщането на масло в биодизел във всякакъв мащаб. Снимката по-долу показва малка настройка за обработка на 60-70L (16 до 19 галона). Това е типичната настройка за първоначални проучвания и демонстрация на процеси.

Процесна диаграма, показваща процеса на биодизел в партиден режим. Ултразвукът може да подобри естерификацията и трансестерификацията значително.

Ултразвукова естерификация и трансестерификация може да се изпълнява като партида или непрекъснат внезапен процес. Тази диаграма показва ултразвуковия процес на партиди за преобразуване на биодизел.

Ултразвуковите кавитационни реактори от Hielscher Ultrasonics са широко инсталирани в производствените съоръжения за биодизел за подобрена ефективност на процеса, по-високи добиви и намаляване на производствените разходи.

3x 1kW ултразвукови уреди на модела 1000hdT с ултразвуков проточен реактор с за високоефективно преобразуване на биодизел.

За проста, но високоефективна ултразвукова настройка на биодизела се нуждаете от следното оборудване:

  • един ultrasonicator (например, UIP500hdT или UIP1000hdT) с бустер, издатина и поток клетка
  • електромера за измерване мощност и енергия
  • резервоар 80L обработка (пластмаса, например HDPE)
  • нагревателен елемент (1 до 2kW)
  • 10L катализатор премикс резервоар (пластмаса, например HDPE)
  • катализатор предварителния смесител (бъркалка)
  • помпа (центрофуга, моно или съоръжение) за прибл. 10 до 20 L / мин при 1 до 3 Barg
  • клапан обратно налягане за регулиране на налягането в клетка на потока
  • манометър за измерване на налягането фураж
Кликнете тук, за да изтеглите вашата PDF версия, отнасяща се до “Ултразвукова Смесване за производство на биодизел”

Искане на информация




Забележете нашите Правила за поверителност,


Ултразвукови реактори за превъзходна обработка на биодизел

Hielscher Ultrasonics предлага високопроизводителни ултразвукови процесори и реактори, които ще подобрят производството на биодизел чрез по-високи добиви на биодизел, подобрено качество на биодизела, намалено време за обработка и по-ниски производствени разходи.

Малки и средни ултразвукови реактори за биодизел трансестерификация

Ултразвукови преобразуватели UIP500hd (500W), UIP1000hd (1000W) и UIP15000 (1500W) с поточни клетки за непрекъсната обработка на биодизелЗа производство на малък и среден биодизел до 9 тона / час (2900 gal / hr), Hielscher ви предлага UIP500hdT (500 вата), UIP1000hdT (1000 вата), UIP1500hdT (1500 вата) и UIP2000hdT (2000 вата) като ултразвукови миксери с високо срязване с проточни реактори за надеждна и ефективна вградена обработка на биодизел. Тези четири ултразвукови реактора са много компактни, лесни за интегриране или ретро-годни. Те са изградени за тежка експлоатация в тежки условия. По-долу ще намерите препоръчителни настройки на реактора за редица производствени скорости.

т / час
гал / час
1x UIP500hdT (500 вата)
00,25 до 0,5
80-160
1x UIP1000hdT (1000 вата)
00,5 до 1,0
160-320
1x UIP1500hdT (1500 вата)
00,75 до 1,5
240-480
1x UIP2000hdT (2000 вата)
1.0 до 2.0
320-640
2x UIP2000hdT (2000 вата)
от 2,0 до 4,0
640 до 1280
4xUIP1500hdT (1500 вата)
3.0 до 6.0
960-1920
6x UIP1500hdT (1500 вата)
4.5 до 9.0
1440-2880
6x UIP2000hdT (2000 вата)
6.0 до 12.0
1920-3840

Много големи-пропускателна промишлени биодизел реактори

UIP4000hdT поток клетка за вградена соникация в промишлен мащабЗа промишлени преработвателни предприятия за производство на биодизел Hielscher предлага UIP4000hdT (4kW), UIP6000hdT (6kW), 10000 (10kW) и UIP16000hdT (16kW) ултразвукови хомогенизатори! Тези ултразвукови процесори са предназначени за непрекъсната обработка на високи скорости на потока. UIP4000hdT, UIP6000hdT и UIP10000 могат да бъдат интегрирани в стандартни морски товарни контейнери. Алтернативно, всичките четири модела процесори се предлагат в шкафове от неръждаема стомана. Изправената инсталация изисква минимално пространство. По-долу ще намерите препоръчителни настройки за типични темпове на промишлена обработка.

т / час
гал / час
1x UIP6000hdT (6000 вата)
3.0 до 6.0
960-1920
3x UIP4000hdT (4000 вата)
6.0 до 12.0
1920-3840
UIP4000hdT (4000 вата)
10.0 до 20.0
3200-6400
3x UIP6000hdT (6000 вата)
от 9,0 до 18,0
2880 до 5880
3x UIP10000 (10 000 вата)
15.0 до 30.0
4800-9600
3x UIP16000hdT (16 000 вата)
24,0 до 48,0
7680-15360
16000hdT
40,0 до 80,0
12800-25600

Свържете се с нас! / Попитай ни!

Поискайте повече информация

Моля, използвайте формата по-долу, за да изиска допълнителна информация за нашите ултразвукови биодизелови процесори и реактори, технически данни, както и ценообразуване. Ще се радваме да обсъдим Вашия биодизелов процес с Вас и да Ви предложим ултразвуков реактор, отговарящ на Вашите изисквания!









Моля, обърнете внимание, че нашите Правила за поверителност,


Индустриален ултразвуков процесор с мощност 16 000 вата за високи мощности за преработка на биодизел.

Ултрасоникатор UIP16000hdT е в състояние да обработва 32MMGY биодизел.

скреж & Sullivan технологични иновации на годината

слана & Съливан Европейската технологична иновация на годината в областта на технологиите за обработка на биодизел отива Hielscher Ultrasonics като признание за развитието на компанията на романа ултразвук технология за производство на био-дизел.

Hielscher Ultrasonics получи престижната награда Frost и Sullivan Technology Innovation of the Year като признание за развитието на компанията на нова ултразвукова технология за производство на биодизел.
Кликнете тук, за да прочетете повече за наградата Frost и Sullivan за Hielscher Ultrasonics биодизелови реактори!

трансестерификация – Химическото превръщане на биодизела

Производството на биодизел от растителни масла (например соя, рапица, ятрофа, слънчогледово семе), водорасли, животински мазнини, както и отпадъчни масла за готвене, включва катализирана от основата трансестерификация на мастни киселини с метанол или етанол, за да се получат съответните метилови естери или етилови естери. Глицеринът е неизбежен страничен продукт от тази реакция.

Растителните масла като животински мазнини са триглицериди, съставени от три вериги мастни киселини, свързани с молекулата на глицерин. Триглицеридите са естери. Естерите са киселини, като мастни киселини, комбинирани с алкохол. Глицеринът (= глицерол) е тежък алкохол. В процеса на превръщане триглицеридните естери се превръщат в алкилни естери (= биодизел) с помощта на катализатор (луга) и алкохолен реагент, например метанол, от който се получават метилови естери биодизел. Метанолът замества глицерина. Този процес на химично преобразуване се нарича трансестерификация.

След трансестерификацията глицеринът, който е по-тежката фаза, ще потъне на дъното. Биодизелът, който е по-леката фаза, плава отгоре и може да бъде отделен, например чрез декантери или центрофуги.

Подготовка на биодизел

Калиев хидроксид (0.2 до 0.4 кг, катализатор) се разтваря в приблизително. 8.5L метанол в катализатор преди смесване резервоар. Това изисква разбъркване на премикс катализатор. Резервоарът за обработка се пълни с 66л растително масло. Маслото се загрява от нагревателния елемент 45 до 65degC.

Биодизелът преобразуване

Когато катализаторът е напълно разтворен в метанол, премикс катализатор се смесва с топъл масло. Помпата емисии на сместа до клетка на потока. С помощта на клапата с обратно налягане, налягането се довежда до 1 до 3barg (15 до 45psig). Рециркулация чрез ултразвукова реактор биодизел трябва да извърши за прибл. 20 минути. През това време, маслото се превръща в биодизел. След това помпата и ултразвуково изследване са изключени. Глицеринът (тежък фаза) ще се отдели от биодизел (запалка фаза). Разделянето се прибл. 30 до 60 минути. Когато отделянето приключи, глицерин може да се източи.

Биодизелът за пране

Тъй като преобразуваният биодизел съдържа примеси, е необходимо измиване. За измиването водата се смесва в биодизела. Ultrasonication може да се възползва от смесването на биодизела с водата. Това увеличава активната повърхност в резултат на намаляването на размера на капчиците. Моля, имайте предвид, че много интензивна ултразвук може да намали водните капчици до размер, че се образува почти стабилна емулсия, която ще изисква специални средства (например центрофуга), за да бъдат разделени.
 

Видеото показва високоефективната емулгиране на масло с помощта на сонда тип ultrasonicator. Използваният ултразвуков процесор е Hielscher UP400St ultrasonicator, който е идеален за приготвяне на средни партиди от висококачествени емулсии.

Видео: UP400St - 400 Вата ултразвуков хомогенизатор

Миниатюра на видео

 

Завод за производство на биодизел

Диаграмата по-долу показва типична настройка за обработка с ултразвук в линия на масло, метанол и катализатор за превръщането в биодизел.
 

Процесна диаграма, показваща процеса на биодизел в режим на непрекъснат поток. Ултразвукът може да подобри естерификацията и трансестерификацията значително.

Ултразвукова естерификация и трансестерификация може да се изпълнява като партида или непрекъснат внезапен процес. Диаграмата показва ултразвуковия инлайн процес за трансестерация на биодизел (FAME).

 

Непрекъснато Биодизел обработка и отделяне

В настройка за непрекъсната обработка на биодизел и непрекъснато разделяне, нагрятото масло и премиксът на катализатора се смесват непрекъснато с помощта на регулируеми помпи. Вграденият статичен миксер подобрява хомогенността на захранването към ултразвуковия реактор. Сместа масло / катализатор преминава през клетката на потока, където тя е изложена на ултразвукова кавитация за прибл. 5 до 30 секунди. Клапан за обратно налягане се използва за контрол на налягането в клетката на потока. Ултразвуковата смес влиза в колоната на реактора отгоре. Обемът на колоната на реактора е проектиран така, че да дава приблизително 1 час време на задържане в колоната. През това време реакцията на трансестерификация е завършена. Реагиралата сместа глицерин/биодизел се изпомпва до центрофугата, където се разделя на фракциите на биодизела и глицерина. Последващата обработка включва възстановяване, измиване и сушене на метанол и може да се извършва непрекъснато.

Тази настройка елиминира партидите реактори за биодизел, конвенционалните бъркалки и големите сепараторни резервоари.

Биодизел трансестерификация реакция Speed

Диаграмите по-долу показват типични резултати от трансестерификацията на рапично масло (промишлен клас) с натриев метоксид (вляво) и калиев хидроксид (вдясно). И за двата теста контролна проба (синя линия) е била изложена на интензивно механично смесване. Червената линия представлява ултразвуковата проба на идентичната формулировка по отношение на съотношението на обема, концентрацията на катализатора и температурата. Хоризонталната ос показва времето след смесване или ултразвук, съответно. Вертикалната ос показва обема на глицерин, който се установява на дъното. Това е просто средство за измерване на скоростта на реакцията. И в двете диаграми ултразвуковата проба (червена) реагира много по-бързо от контролната проба (синьо).
 

Ултразвуковото смесване превъзхожда конвенционалното смесване чрез по-високи добиви на биодизел и по-бързо преобразуване. Това предимство на ултразвук се прилага независимо от използвания катализатор.

Сравнение на ултразвукова (червена графика) срещу конвенционално смесване (синя графика) за производство на биодизел – използване с натриев метоксид (вляво) и калиев хидроксид (вдясно) като катализатори.

 

Връзки за биодизел Доставки

Кликнете тук, за връзки с доставчици на помпи и резервоари за производството на биодизел.

Химическа и информация за безопасност

Моля, прочетете внимателно информацията по-долу, за да се предотврати усложнения и неблагоприятни последици за здравето.

биодизел Chemicals

Метанолът е токсичен. Това може да доведе до влошаване на нерв в резултат на продължителна употреба. Тя може да се адсорбира от кожата, също. При попадане в очите може да причини слепота и Метан може да бъде фатално при поглъщане. Поради тази причина, се вземат необходимите предпазни мерки при работа с метанол. Препоръчително е да се използва добра респиратор, с престилка и гумени ръкавици.

Калиев хидроксид (КОН) е токсичен и причинява изгаряне на кожата при контакт. е необходима добра вентилация.

Уверете се, че работното пространство е щедро и старателно проветриво да позволи на пари, за да избяга. Изпарения респиратори касета не са ефективни срещу метанолови пари. Система доставя въздух (SCBA — Самостоятелно дихателен апарат) дава по-добра защита срещу пари на метанол.

Биодизел и гумени части

Бягане на 100% биодизел за дълъг период от време може да доведе до усложнения на навлажнява гумените части (помпа, маркучи, О-пръстени) на двигателя. Замяна с помощта на стоманени части или тежкотоварни каучук да премахнете този проблем. Също така, можете да смесвате прибл. 25% конвенционален (изкопаеми) дизел във вашия биодизел да се предотвратят усложнения.



Литература / Препратки


Ултразвук с висока производителност! Продуктовата гама на Hielscher обхваща пълния спектър от компактния ултразвуков апарат на лабораторията над пейка-топ единици до пълноиндустриални ултразвукови системи.

Hielscher Ultrasonics произвежда високопроизводителни ултразвукови хомогенизатори от лаборатория да се промишлени размери.


Ще се радваме да обсъдим вашия процес.

Да се свържем.